عسل طبیعی و غیر طبیعی
در این مطلب به راه های شناخت عسل طبیعی و غیر طبیعی می پردازیم .
در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل
هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ی دیگر
اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها ، رنگ ها و انواع نگهدارنده ها به عسل ،
جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است .
یکی از راه های تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی شکرک زدن آن است .
این تصور که عسل تقلبی در شرایط سرما و در طول مدت نگهداری شکرک می زند ،
کاملا اشتباه است .این شرایط برای عسل های طبیعی صادق است ؛
زیرا در مدت نگهداری و در مجاورت سرما ،
با کاهش رطوبت و ایجاد بلور های منظم در نتیجه ی وجود
آنزیم های افزوده توسط زنبور عسل ( دیاستاز های عسل مانند آنزیم اینورتاز ) ،
عسل شروع به شکرک زدن می کند .
درجه ی سفتی و زمان شروع شکرک زدن به نوع گل و آب و هوای منطقه بستگی دارد .
روش تشخیص عسل طبیعی (عسل طبیعی و غیر طبیعی )
عسل طبیعی و غیر طبیعی هر دو در شرایط سرما شکرک می زنند ،
بنابراین جهت تشخیص چنین عسل هایی دقیق ترین روش ،
آزمایش های است که در آزمایشگاه های مجهز مواد غذایی و شیمیایی روی آن انجام می گیرد .
در مواردی با استفاده از تجربیات و آگاهی داشتن
از نوع عطر وطعم عسل از جهت کیفی می توان حدس هایی زد ؛
زیرا عسل دارای عطر و طعم مخصوص به خود است و در تعریف آن چنین بیان می شود
که عسل دارای عطر و طعم گل است .
شکرک زدن عسل نه تنها دلیل بر تقلبی بودن نیست ،
بلکه برعکس معرف آن است که عسل کاملا سالم است
و نمی تواند تقلبی باشد و این بر خلاف تصور غلط در ایران است
که عسل شکرک زده را تقلبی می دانند .
بر این اساس ، حرارت دادن عسل به منظور از بین رفتن شکرک های ایجاد شده
در آن سبب از بین رفتن آنزیم ها و کاهش کیفیت عسل می شود .
ملاک انتخاب عسل خوب : برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد
عسل طبیعی و غیر طبیعی
و آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است .
با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی می کند ،
با بینی اش آن را بو می کند و با زبانش آن را مزه مزه می نماید .
اگر عسل عطر و طعم گل ها را داشت ، این عسل ،
عسل واقعی (طبیعی ) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد .
عسلی که بوییدن آن باعث عطسه شود و نوشیدنش سکر و مستی آورد
و چشیدنش گلو را بسوزاند ، برای تغذیه مناسب نیست .
راه های متعددی برای شناخت عسل طبیعی هست .
اگر عسل را در آب ولرم حل کنیم ، مزه آن میخوش ( بین شیرین و ترش ) می شود نه شیرین .
نور پلاریزه هم اگر به عسل طبیعی تابانده شود ،
به چپ می گردد و این نور با تاباندن به عسل تقلبی و محصولات شکر به راست می گردد ؛
زیرا ملکول های آن راستگرد است .
رنگ عسل و مفهوم آن (عسل طبیعی و غیر طبیعی )
رنگ ، بو و طعم عسل تا حدودی به هم مربوط هستند .
بسیاری از طعم های عسل که در یک منطقه مطبوع و خوب است ،
در منطقه ی دیگر ناخوشایند تلقی می شود .
عسل گندم سیاه و زیرفون ممکن است در یک منطقه بیشترین قیمت را داشته باشد ،
اما در منطقه ی دیگر بازاری نداشته باشد .
کاربرد آن ها |
رنگ عسل |
نام گیاه |
ضد سرفه ،زخم معده ، خستگی ، ضعف و بی حالی |
قرمز |
آویشن |
ضد افسردگی ، نارسایی کبد ، خستگی ، دوران نقاهت ، ورم معده ، سنگ صفرا ، ضعف و بی حالی |
کهربایی روشن یا سفید |
اکلیل کوهی |
تلاش های فیزیکی شدید و طولانی |
بی رنگ و روشن |
شبدر |
ضد سردرد، میگرن ، بی خوابی ، ناراحتی های مجاری تنفسی ، انگل های روده ای و تب |
زرین |
اسطوخودوس |
جلوگیری از واریس ، ضعف و بی حالی ، کم خونی ، ناراحتی های گردش خون |
تیره |
بلوط |
جلوگیری از افسردگی ، فشار خون ، کم خونی ، ناراحتی های گردش خون |
کهربایی روشن یا تیره زرین |
مریم گلی |
ضد بی خوابی و اعصاب ، سرماخوردگی ، شیرین کردن جوشانده ها ، آرام بخش قلب |
سبز متمایل به زرد کمرنگ |
زیرفون |
ورم های لوله گوارشی ، شیرین کردن شیر کودک ، ضد دیابت |
آبگون زلال |
اقاقیا |
بارداری ، شیر دادن ، کمبود مواد معدنی و بیماری های عروقی |
زرد تیره یا قهوه ای تیره |
گندم سیاه |
برونشیت ، گلودرد ، ورم گلو ، حلق و حنجره |
وحشی، زلال کشت شده |
تمشک |
وجود مقدار بیش از حد کلسترول |
زرد طلایی |
آفتابگردان |
انگل های روده ، سیاه سرفه ، عفونت های معده ، برونشیت (عسل کمیاب ) |
تیره |
اوکالیپتوس |
التهاب مثانه ، ورم پروستات ، رماتیسم ، سنگ های ادراری |
زرد |
گون |
حالت عصبی ، بی خوابی ، میگرن ، تپش قلب |
زرد شفاف |
مرکبات |
چند داروی خانگی ساده و موثر با عسل
۱ . برای درمان گلو درد ، می توان آن را با لیموترش تازه مخلوط کرد و نوشید .
۲ . یک قاشق عسل را با سفیده ی تخم مرغ و یک قاشق چایخوری گلیسیرین
و یک چهارم فنجان آرد مخلوط کنید و از ماسک به دست آمده
جهت جلوگیری از چین و چروک به مدت ۱۵ دقیقه استفاده کنید ؛
سپس پوست خود را با آب گرم بشویید .
۳ . دو قاشق غذاخوری عسل را با ۲ قاشق چایخوری شیر مخلوط کنید ،
بر روی پوست بمالید . این ترکیب مرطوب کننده ی خوبی است .
۴ . برای جلوگیری از خشکی پوست دست ، آرنج و پاشنه ی پا ،
یک قاشق چایخوری عسل را با یک قاشق چایخوری روغن زیتون
و یک دوم قاشق چایخوری آب لیمو ترکیب کنید و ۱۵ دقیقه بر روی محل مورد نظر قرار دهید .
نتیجه را به زودی خواهید دید .
۵ . برای درخشندگی مو نیز یک قاشق چایخوری عسل را در
۴ فنجان آب گرم حل کنید و بر روی مو بمالید .
اگر رنگ موهایتان روشن است ، آب یک لیموترش را هم اضافه کنید .
چگونه عسل طبیعی را از غیر طبیعی بشناسیم ؟
۶ . از عسل می توانید به عنوان دهان شویه هم استفاده کنید .
یک قاشق عسل را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید و دهان خود را با آن بشویید .
۷ . برای درمان سوختگی ها با عسل از مخلوط کره با عسل یا
عسل و روغن زیتون به نسبت مساوی مرهمی تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید .
در درمان سوختگی با آتش نیز می توانید سرکه و عسلچ را که در آن اندکی ماذریون خیسانده باشید ،
به محل سوختگی بمالید .
۸ . ترکیب عسل و دارچین – مجله ی معروفی در کانادا تعداد ۹۵ نوع بیماری
که توسط دارچین و عسل درمان شده اند را نام برده است .
۱-۸ . جلوگیری از ریزش مو : قبل از حمام کردن ، ۱ قاشق غذاخوری
عسل به همراه با ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین مخلوط کنید و روی سر خود بمالید .
۵ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس موهای خود را بشویید .
۲-۸ .عفونت مثانه
۳-۸ . درد دندان
۴-۸ . کلسترول
۵-۸ .ناباروری
۶-۸ . بیماری قلبی
۷-۸ .تاول
۸-۸ . سرطان : عسل و دارچین ، درمان کننده ی سرطان های معده و استخوان شناخته شده است .
برای ۱ ماه و ۳ بار در روز ، ۱ قاشق غذاخوری عسل را با ۱ قاشق چایخوری دارچین برای جلوگیری از سرطان مصرف کنید .
۹ . عسل و تقویت معده :
۱-۹ . با آرد گندم و عسل و زعفران حلوا بپزید و بخورید .
۲-۹ . پودر بالنگ را با عسل مخلوط و مصرف نمایید .
۳-۹ . شیر و عسل برای معده بسیار نافع است و روده ها را نرم می کند .
سالمندان ار می خواهند شیر در معده آن ها سریع تر هضم شود ، آن را با عسل میل کنند .
۱۰ . درمان زخم معده : انجیر و عسل را به نسبت مساوی مخلوط و میل نمایید .
هم چنین ۲۰ گرم برگ و ریشه ی کاسنی را بجوشانید ،
صاف کنید و دو فنجان از آن را با عسل صبح ناشتا میل نمایید .
۱۱ . درمان نفخ معده : یک قاشق غذاخوری پودر زنیان را با عسل بعد از غذا میل نمایید .
برای درمان ترش کردن معده نیز توصیه می شود تا بهبودی کامل ،
صبح ناشتا یک قاشق چای خوری عسل میل کنید .