محصولات اورگانیک

فروشگاه اینترنتی انواع محصولات اورگانیک

محصولات اورگانیک

فروشگاه اینترنتی انواع محصولات اورگانیک

۱ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

گرده زنبور عسل

در این مطلب قصد داریم به شرح کامل گرده زنبور عسل بپردازیم .

طبق گفته علما و حشره شناسان : « نوش گل ( عسل ) تحفه ایست که گیاهان

در ازای عمل گرده افشانی به زنبوران هدیه می کنند .

درحقیقت دستمزد گرده افشانی همان دریافت شهد خواهد بود . »

گرده چیست ؟

در کنار عسل و عسلک ، گرده جزء مهم ترین غذایی است که زنبور عسل برای زیستن

و رشد بدان نیاز دارد و آن را از روی گل های گیاهان جمع آوری و به کندو آورده و

صرف تغذیه خود و لاروها می نمایند . بدون گرده لاروها و زنبورها قادر به ادامه حیات نیستند ،

البته موادی وجود دارند که در مواقع ضروری برای مدت کوتاهی می توانند

تا اندازه ای جانشین گرده گل شود و کمبودش را نسبتا جبران نماید

ولی این جانشینی برای همیشه و حتی مدت نسبتا طولانی مشکل و غیر ممکن است .

ارزش غذایی گرده زنبور عسل

هر دانه ی طلایی گرده دارای آنزیم های زنده ای است که به طور متراکم و به صورت

یک بسته ی فشرده شده می باشد . تقریبا هر ماده ی غذایی نامی دارد و

بعضی عناصر هم وجود دارند که دنیای علم هنوز آنها را شناسایی نکرده است .

دستگاه گوارش شما ممکن است به چنین غذایی شدیدا غنی عادت نداشته باشد .

اگر شما به تازگی مصرف گرده را شروع گرده اید ،

آن را به تدریج و کم کم ( مثلا هر بار یک یا دو دانه ) وارد رژیم غذایی خود نمایید .

نکته : با دانه های گرده پخت و پز نکنید یا اینکه دانه های پودر شده را

به هر چیزی که نیاز به حرارت دیدن دارد ، اضافه نکنید .

گرما ، آنزیم های زنده را تخریب و ارزش غذایی گرده را کم می کند .

خواص گرده گل

گرده زنبور عسل (گرده گل )

شما می توانید 2 قاشق غذاخوری از این دانه ها را پودر کنید و برای طعم دادن

به آن دارچین اضافه نمایید . دارچین طعم خوشمزه و عطری داپذیر به شیرینی گرده می دهد .

نیز می توانید پودر گرده را به عصاره ی سبزیجات یا حتی آب شیرین شده

با عسل طبیعی اضافه نموده میل نمایید . همچنین می توانید

این پودر را به مخلفات سالاد هم بیفزایید یا روی نان تستی که بر روی آن کره

بادام زمینی مالیده شده ، بپاشید . نکته مهم : قبل از اینکه دز کامل گرده را مصرف کنید ،

خیلی مهم است که واکنش آلرژیک شدید احتمالی خود را با خوردن فقط یک حبه ( دانه ) آزمایش کنید .

بعد کم کم در طی یک هفته یا بیشتر مصرف را افزایش داده تا به دز مناسب برسید .

دز مناسب گرده برحسب نیاز های افراد فرق می کند .

برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک مقدار لازم برای مصرف حدود یک قاشق چای خوری در روزاست .

بهتر است به تدریج در مصرفی خود را به یک قاشق غذاخوری در روز برسانید .

در صورتی که در حال حاضر در غذایتان ، مقداری پروتئین مصرف می کنید

مثلا یک وعده غذایی بقولاتی دارید مصرف یک قاشق غذاخوری گرده حدودا

5 گرم پروتئین به وعده ی غذایی تان می افزاید که مقداری خوب و مناسب است .

وقتی گرده گل مرتبا به عنوان بخشی از غذا مصرف می شود ،

باعث عادی سازی اسیدیته ی شیره ی معدی شده ،

سوزش سر دل ( ترش کردن ) و دیگر بیماری های ناشی از سوء هضم را برطرف میکند

و مخاط معده را در برابر ایجاد و تشدید بیماری های معده ای – روده ای ایمن می دارد  .

مقدار مصرف : یک قاشق چای خوری 3 بار در روز قبل از غذا .

خواص دارویی گرده گل

گرده گل که در واقع اسپرم گیاهی محسوب می شود ،

به علت داشتن ویتامین ها و هورمون های با ارزش یک ماده غذایی

و یک داروی بسیار عالی شناخته شده که ارزش غذایی و خواص درمانی آن را نباید فراموش کرد .

گرده گل تقریبا دارای 35 درصد پروتئین می باشد

که این مقدار در مواد غذایی طبیعی استثنایی است

به ویژه اینکه پروتئین های گرده از اسیدهای آمینه اساسی تشکیل شده اند

که به وسیله بدن ساخته نمی شوند و همچنین حاوی اسید های آمینه ای ضروری است

که رشد را تسریع می کنند . در واقع اغلب اسیدهای آمینه ای که در سلول ها وجود دارد

در گرده گل نیز مشاهده شده اند . علاوه بر آن گرده گل دارای گلوسیدها ،

لیپیدها ، ویتامین ها ، نمک های معدنی و بسیاری از عناصر ضروری بدن می باشد .

خواص گرده گل

بر اساس تحقیقاتی که تا کنون انجام گرفته ، گرده گل دارای خواص دارویی زیر می باشد :

1 ) تنظیم موثر در عملکرد روده

2 ) دفع چرب یاز بدن

3 ) کنترل وزن

4 ) درمان یبوست

5 ) آرامبخش اعصاب

6 ) کنترل سطح کلسترول خون

7 ) رفع کم خونی

8 ) اشتها آور

خواص درمانی گرده گل (گرده زنبور عسل)

9 ) درمان آلرژی

10 ) رفع حساسیت

11 ) سلامتی و زیبایی

12 ) درمان ورم پروستات

13 ) جلوگیری از رشد باکتری های مضر

14 ) درمان بیماری های کبد

15 ) درمان مشکلات ناباروری

16 ) درمان بیماری های پوستی

موارد مصرف

خستگی شدید فیزیکی ، فشار عصبی ، گریب ، بارداری ، شیر دادن ، بی خوابی ، کم حافظگی ،

ریزش مو ، ناراحتی پوست ، نا توانی های جنسی ، ضعف عمومی ، راشیتیسم ، تاخیر در رشد ، کرم خوردگی دندان .

طریقه مصرف

1 ) می توان از طریق جویدن یا به صورت پودر مخلوط با یک

لیوان آب قبل یا بعد از غذا نوشید ( ناشتا ارجحیت دارد )

2 ) افرادی که از طعم گرده خوششان نمی آید می توانند آن را

با عسل به نسبت 1 به 1 و یا 2 به 1 مخلوط و استفاده نمایند .

3 ) جهت آسان تر مصرف کردن می توان آن را داخل کپسول های خوراکی ریخته و تناول نمود .

4 ) مورد استفاده به عنوان مکمل در بسیاری از تولیدات و مکمل های غذایی .

5 ) به عنوان ماده فعال در تولیدات بهداشتی با مصارف خارجی .

پیشنهاد مقدار و مدت مصرف(گرده گل )

مقدار مصرف گرده در روز 30 گرم ( 2 قاشق سوپ خوری ) قبل از مصرف صبحانه و ناهار

و مدت مصرف آن می تواند چند حالت متفاوت داشته باشد یک دوره یک ماهه پس از پایان هر فصل

یا دو بار در سال یکی در اوایل پاییز و دیگری در اواخر زمستان .

اگر فقط یک بار در سال قصد استفاده از آن را دارید ، بهتر است فصل بهار را انتخاب کنید .

ترکیبات شیمیایی گرده زنبور عسل

ترکیبات شیمیایی گرده متفاوت است و تا حدود زیادی به گیاهانی بستگی دارد

که زنبور از آنها استفاده می کند . رنگ دانه ی گرده مربوط به گیاهانی می شود

که گرده از آنها جمع آوری شده و شامل زرد روشن ، قهوه ای تیره ، آبی روشن ،

سیاه و سفید با پرده های مختلف است . طعم آن ممکن است

از شیرین تا تلخ متغیر باشد . بو و عطر گرده حکایت از منبع گیاهی و طبیعی بودن آن دارد .

رطوبت گرده های جمع آوری شده حدود 20 درصد است .

گرده ی تازه ی معمولی شامل میزان زیادی مواد قندی و آب است

و باید در اتاق یا هوای آزاد و در سایه خشک شود تا از ورود

مخمرها و قارچ های ریشه دار به آن جلوگیری گردد . میزان پروتئین دانه های مشابه

بعضی از فرآورده های سرشار از پروتئین مانند گوشت ، شیر ،

تخم مرغ و از بابت ترکیب اسید آمینه هایش 5 تا 6 برابر گوشت گوساله است .

  • مصطفی جوان بختی