عسل های طبیعی و تقلبی
به درستی معلوم نیست که یک کلنی زنیور عسل ،
برای ادامه زندگی در طول سال به چه مقدار عسل نیاز دارد .
اما در عمل ، از یک کلنی نسبتا خوب ، سالانه حدود ۴۵ کیلوگرم عسل
مازاد بر نیاز کلنی برای زنبوردار قابل برداشت است
( البته نه درمیانگین شرایط ایران ، زیرا میانگین تولید عسل شهد به ازای هر کندو در ایران حدود ۱۰ کیلوگرم یا کمتر است .)
به طور کلی توصیه می شود که در هر زمان از سال ، ۷ تا ۹ کیلو گرم عسل درون کلنی و در اختیار زنبور ها قرار داشته باشد .
وقتی غذای کافی در دسترس زنبور های یک کلنی نباشد و زنبور ها در معرض گرسنگی قرار بگیرند ،
به عنوان اولین واکنش ، لاروها را از درون حجره های پرورش خارج می کنند و آن ها را جلوی کندو می اندازند .
معمولا ملکه همچنان به تخمگذاری خود ادامه می دهد ،
ولی هنگامی که این تخم ها تبدیل به لارو شدند ،
سرنوشتی نظیر لاروهای قبلی خواهند داشت .
عسل های طبیعی و تقلبی
سرانجام نوبت به بالغین می رسد و آن ها نیز اگرچه برای مدت زمان معینی این وضع را تحمل کرده اند ،
ولی در نهایت از گرسنگی خواهند مرد . نتیجه این گرسنگی بهاره ، تضعیف و حتی مرگ کلنی خواهد بود .
در ماه های اردیبهشت ، خرداد و تیر برخلاف تصور عمومی ، زنبورها مقدار زیادی عسل مصرف می کنند
و زنبوردار باهوش و باتجربه می داند که باید کلنی را در این هنگام تغذیه کند .
بیشتر زنبورداران چند شان عسل را از پاییز برای تغذیه بهاره ذخیره می کنند
و این آسان ترین راه غذا دادن به زنبور ها است
و عسل مرغوب ترین غذایی است که می توان در اختیار زنبورها قرار داد .
با گذاشتن یک الی دو قاب عسل در کندو ،
زنبورها به تدریج درپوش مومی حجره های شان عسل را برداشته
و از عسل موجود در آن ها تغذیه می کنند .
ادامه دارد ...