محصولات اورگانیک

فروشگاه اینترنتی انواع محصولات اورگانیک

محصولات اورگانیک

فروشگاه اینترنتی انواع محصولات اورگانیک

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

گرده درمانی

گرده درمانی

خواص غذایی ، دارویی و درمانی گرده ، گرده درمانی

تعاریف فراوانی از خواص شگفت انگیز گرده برای مصرف در تغذیه ی انسان شده است .

بی شک گرده به علت داشتن پروتئین بالا و مقادیری از مواد معدنی ،

ویتامین ها و چربی ها ، یک ماده مغزی است و همان طور که به همراه شهد ،

تنها غذاهای زنبوران عسل را تشکیل می دهد ، قطعا می تواند

به عنوان یک ماده مغزی در تغزیه انسان و حیوانات نیز مطرح باشد .

اما برخی از نوشته ها حاکی از خواص خارق العاده گرده در تغذیه ی انسان است

که قطعا این  خواص ارتباطی با موادغذایی معمولی موجود در گرده ندارد ،

زیرا این مواد در غذاهای دیگر نیز به مقدار کم و بیش یافت می شود .

بنابراین باید مواد خاصی در گرده وجود داشته باشد

که بتواند سبب اثرات شگفت انگیزی چون دادن نیروی جوانی ، افزایش قدرت جنسی در مردها و غیره شود .

خواص غذایی ، دارویی و درمانی گرده ، گرده درمانی

البته بعضی افراد که در زمینه ی خواص برخی غذاهای طبیعی و گیاهان می نویسند ،

علاقه ی زیادی به اغراق دارند و خدا نکند که بخواهند یک غذای طبیعی یا گیاه مورد علاقه خود را معرفی کنند ،

که در ای صورت چنان اغراق می کنند که گویی آن ماده یا گیاه شفای هر دردی است

و تنها با مصرف آن ، مردم دیگر به هیچ دکتر و دارویی نیاز نخواهند داشت .

گرده درمانی

متاسفانه کتاب های مربوط به خام خواری و گیاهان دارویی ، از جمله منابعی هستند

که گویی مخاطبین خود را احمق می پندارند .

در این کتاب ها ، از هر گیاه دارویی و اصولا تمامی میوه ها و سبزی ها چنان تعاریفی شده است

که ذکر نام مخصوص برای هر یک از آن ها زاید است و چون هر یک از آن ها به تنهایی شفای هزار و یک درد بی درمان هستند ،

شاید بهتر آن باشد که نام همه ی آن ها را « بیمارستان » بگذاریم !

این گونه تعاریف اغراق آمیز ، به تدریج مردم را نسبت به یکی دو خاصیت

درمانی احتمالی برخی از مواد خام بدبین می کند .

به طور مثال ، باتمسک به آیات و احادیث و نقل قول هایی از دانشمندان عهد قدیم ،

« سیر » را معالج بیش از هفتاد درد با درمان و بی درمان معرفی کرده اند .

گرده درمانی تاثیر گرده بر سلامتی

با این اوصاف ؛ یعنی ، اگر واقعا خواص ذکر شده برای سیر صحت داضشته باشد ،

عاقلانه ترین ، اقتصادی ترین و راحت ترین اقدام ملی این است که بیمارستان ها ،

داروخانه ها ، مطب پزشک ها و حتی عطاری ها همه تعطیل شوند

و دکان های سبزی فروشی زیاد شود و سبزی فروش ها هم انواع سیر

و معجون های آن را از روی چنان کتاب هایی یاد بگیرند و تمام بیماران به جای بیمارستان

یا مطب دکتر ها به سبزی ها مراجعه کنند .

چرا که سیر به تنهایی قادر است جای تمامی داروها را پر کند و بنا به ۱۰۰۱ نقل قول ،

سیر شفای تمام دردهاست و چنان چه فردی روزی یک حب سیر بخورد ،

در طول عمر به هیچ مرضی مبتلا نخواهد شد .

جالب است که در توصیف تمامی گیاهان دارویی ، میوه ها ،

سبزی ها و به خصوص موادی چون سیر ، پیاز ، گرده ،

عسل و غیره و غیره نیز به همین نحو زیاده گویی شده است ،

به طوری که مخ افراد مطلع ، به خصوص متخصصین تغذیه از شنیدن یا خواندن این همه اضافات جدا سوت می کشد .

نحوه استفاده از گرده و گرده درمانی

گرده ی زنبور عسل نیز از سایر مواد طبیعی استثناء نبوده

و توصیفاتی در حد سیر یا بیشتر برای آن نیز مکتوب شده است .

به هر حال و بدون شک موادی که از آن ها تعریف مثبت زیادیشده است ،

از جمله مواد مغزی ومقوی هستند و بعضا با داشتن موادی از جمله بعضی هورمون ها ،

آنتی بیوتیک ها ف اسید ها ، مواد رادیواکتیو و غیره از خود توانایی های خاصی چون داروها بروز می دهند

و همین امر باعث شده است که چنین موادی را به عنوان « هم غذا-هم دارو » معرفی کنند

که عیب کار فقط در اغراق بسیار شدید به عمل آمده در مورد هر یک از این مواد یا گیاهان است .

گرده برخی از گیاهان سمی است و نیز برخی اشخاص نسبت به

مصرف گرده یا برخی گرده ها حساسیت دارند .

به طور کلی گرده باید به طور تمیز و عاری از آلودگی به مواد آفت کش جمع آوری شود .

گرده درمانی

در بسیاری از کشور های اروپایی ، آمریکایی روسیه و غیره ،

زنبورداران توسط تله های مخصوص ، به جمع آوری بارهای گرده ی زنبوران کارگر گرده جمع کن اقدام می کنند .

لذا در کشور های مذکور ، گرده نیز به عنوان یکی از محصولات زنبورداری مطرح است .

از قدیم مصرف گرده در تغذیه انسان ها مطرح بوده است .

گرده درمانی تاثیر گرده بر سلامتی

اما در سال های اخیر ، برخی از مردم با قرار گرفتن تحت تاثیر تبلیغات شرکت های

فرآوری مواد غذایی که برای سودجویی، گرده را به عنوان یک ماده ی غذایی

و دارویی خارق العاده معرفی کرده اند ، به خوردن گرده روی آورده اند .

ورزشکاران حرفه ای از گرده نیز همچون خاویار و برخی مواد دیگر به عنوان غذاهای خاص نیروزا استفاده می کنند .

به هر حال بر اساس نظریات علمی ، گرده از لحاظ تمامی اسیدهای آمینه ی ضروری ،

ویتامین ها ، مواد معدنی و غیره ، یک منبع غذایی غنی ،

مغذی و مقوی به حساب می آید و در تغذیه ی زنبور عسل نقش مهمی دارد .

در تغذیه ی انسانی ، مصرف گرده فقط به مقدار یک قاشق چای خوری به همراه عسل

در چهار نوبت از شبانه روز توصیه شده است .

اما در مورد خواص خارق العاده گرده و موادی چون خاویار و غیره ،

شاید بتوان به شرح ذیل چنین خواصی را تشریح و احتمالا توجیح کرد .

خواص غذایی ، دارویی و درمانی گرده ، گرده درمانی

گرده دارای تمامی مواد و عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در بدن انسان است .

موادی چون اسیدهای آمینه ی ضروری ، مواد معدنی پر مصرف یا کم مصرف دربدن ،

ویتامین ها و اسیدهای چرب ضروری ، همه به مقادیر زیاد یا متوسط در گرده یافت می شود .

بسیاری از مردم چنان تغذیه می کنند که علی رغم خوردن غذاهای مقوی ،

همواره کمبود برخی عناصر معدنی وبه خصوص ویتامین ها از جمله ویتامین ئی را دارند .

از آن جا که مصرف کامل غذاها در بدن انسان و حیوانات مستلزم وجود تمامی عناصر

و مواد مورد نیاز به مقدار کافی است و کمبود برخی مواد موجب کاهش بازده

مصرف سایر مواد غذایی می شود ، مصرف گرده به عنوان مکمل غذایی می تواند

این کمبود ها را برطرف کند و باعث بالا بردن بازده متابولیسم مواد غذایی در بدن شود .

به همین جهت ملاحظه می شود که با مصرف گرده یا خاویار که حاوی ویتامین های آ و ئی  فراوان  هستند ،

شخص احساس  افزایش قدرت بدنی و قدرت جنسی می کند .

این توجیح از نظر یک متخصص تغذیه کاملا قابل قبول است .

به همین ترتیب ، چنان چه ویتامین های آ و ئی  و عناصر معدنی کم نیاز و اسید های آمینه ی ضروری

از هر منبع غذایی یا مکمل به انسان برسد ، هر نوع کمبود این مواد مرتفع می شود

و سوخت و ساز سایر مواد نیز به خوبی و با بازده بالا انجام می شود

و مشابه اثرات مصرف گرده یا خاویار را شخص احساس خواهد کرد .

خواص غذایی ، دارویی و درمانی گرده ، گرده درمانی

به هر حال ، به دلیل حساس بودن برخی اشخاص نسبت به مصرف گرده ،

مصرف آن باید با مقدار اندک ؛ مثل ، یک گرم در روز شروع شود و چنان چه اثر حساسیتی به بار نیامد ،

می توان مصرف آن را تا حداکثر ۱۲گرم در روز ( چهار بار در روز – هر بار ۳ گرم ) افزایش داد .

اما ثابت شده است که گرده علاوه بر کامل بودن از نظر تمامی مواد غذایی کم نیاز و پر نیاز ؛

یعنی ، مطرح بودن به عنوان یک غذای کامل ،

حاوی مواد ضد باکتری ( آنتی بیوتیک ) و برخی هورمون های جنسی نیز هست .

به همین دلیل ضمن تحقیقات انجام شده توسط برخی دانشمندان ،

خواص درمانی و پیشگیری کننده ی ذیل برای گرده عنوان شده است

که این خواص از محتوای غذایی و دارویی گرده منشاء می شود .

۱)پیشگیری و درمان التهاب غده پروستات که در درصد بالایی از مردان بالای ۴۰ سال رایج است .

۲)پیشگیری و درمان بیماری های عصبی ؛ از جمله ، افسردگی .

۳)افزایش وزن و بدست آوردن حالت طبیعی در دوره نقاهت بیماری های مختلف .

۴) عمل کردن گرده به عنوان یک آنتی بیوتیک و بالطبع  اثر آن روی بهبود برخی از بیماری های عفونی جزیی .

۵) موثر بودن در درمان ناتوانی های جنسی و افزایش نیروی جنسی افرادی با نیروی جنسی اندک .

 

 

  • مصطفی جوان بختی
  • ۰
  • ۰

گرده زنبور عسل

اصطلاحات « گرده گیاه» و « گرده زنبور عسل » یکی نیستند .

گرده گیاه توسط گیاه نر یا اندام نر یک گیاه تولید می شود ،

در حالی که گرده زنبور عسل ، گرده گیاهی تغییر ماهیت یافته توسط زنبور عسل است .

گرده گیاهان ، اجرامی بسیار ریز و میکروسکوپی هستند

که به عنوان عناصر بارور کننده نر در بساک گیاهان گلدار تولید می شود .

گرده ی بسیاری از گیاهان ، به ویژه گرده های سبک که توسط باد حمل می شوند

عامل ایجاد حساسیت در برخی انسان ها هستند .

به طور مثال ، گرده ها برخی از پادگن های پروتئینی را تولید می کنند

که این پادگن ها قادرند در افراد حساس علایم حساسیتی پدید آورند .

طول مدت زنده ماندن دانه گرده ۳ تا ۴ ساعت و گاهی تا چند روز است .

گرده زنبور عسل

گرده ی گیاهان و گرده زنبورعسل

چنان چه دانه ی گرده زنده توسط عوامل منتقل کننده

آن روی کلاله گیاه مناسب قرار گیرد ، با جذب آب متورم می شود و لوله ی گرده را ایجاد می کند .

هسته گرده از طریق لوله گرده وارد تخمک موجود در کلاله ی گیاه شده

و لقاح انجام می شود و نتیجه این لقاح ایجاد دانه یا بذر گیاه است

که این بذر به نوبه خود وقتی در شرایط مناسب قرار گیرد ، از آن یک گیاه جدید می روید .

دانه های گرده ۵/۲ تا ۳۵۰ میکرون قطر دارند .

گرده های کوچک با قطر ۲۰ تا ۵۰ میکرون ، به علت سبکی وزن توسط باد قابل حمل هستند ،

در حالی که گرده های بزرگ تر که سنگین ترند

و یا گرده های کوچکتر از ۲۰ تا ۵۰ میکرون  توسط حشرات به خصوص زنبور عسل

به گیاهان ماده یا عضو ماده ی گیاهان  منتقل می شوند .

گرده هایی که توسط حشرات منتقل می شوند ،

در ایجاد حساسیت های انسانی نقشی ندارند ،

زیرا حشرات این گرده ها را از گل های نر به گل های ماده منتقل می کنند ،

بدون این که در هوا پراکنده شوند .

در واقع علت ایجاد حساسیت توسط گرده های بادبرد ،

پراکنده بودن آن ها در هوا و وارد شدن ناخواسته و غیرقابل اجتناب آن ها

به داخل دستگاه تنفسی انسان از طریق تنفس هوای گرده دار است .

شاید اگر شرایط استنشاق گرده های بزرگ تر نیز فراهم شود ،

آن ها نیز از خود حساسیت زایی نشان دهند .

گرده زنبور عسل چیست ؟ (گرده زنبور عسل )

گونه های مختلف گیاهان گلدار ، گرده هایی به شکل ها ،

اندازه ها و رنگ های متفاوت تولید می کنند .

گرده ها عموما واجد دو لایه محافظ داخلی و خارجی هستند

که لایه ی خارجی با ماده ی سختی  که دارد ،

ساختمان داخلی را از عوامل مخرب محیطی مصون نگه می دارد

و لایه داخلی که حفاظت هسته را به عهده دارد ، حاوی ذخایر نشاسته و چربی است .

رنگ گرده در گونه های مختلف گیاهی متفاوت است ،

علاوه بر آن عواملی چون نور آفتاب ، شرایط آب و هوایی و نوع مواد معدنی و غیره

گرده روی رنگ دانه های گرده اثر دارند .

اما معمولا دانه های گرده به رنگ های زرد ، قهوه ای ، نارنجی ، قرمز ،

کرم ، سفید و مخلوطی از رنگ های مختلف دیده می شود .

عموما رنگدانه های فلاوونوئیدی ، کاروتینوئیدی و گزانتوفیل موجود در لایه خارجی گرده ،

عوامل مولد رنگ های خاص در گرده ی انواع گیاهان محسوب می شوند .

کربوهیدرات های گرده ی تازه که به طور عمده شامل ساکارز ،

فروکتوز ، گلوکز ( دکستروز ) ، گالاکتوز، مانوز ، گزیلوز ، نشاسته و غیره است ،

به طور میانگین ۳۱ % وزن گرده ی تازه را تشکیل می دهد .

گرده زنبور عسل در مقایسه با گرده گیاهان ، مقادیر بیشتری قند دارد ،

زیرا زنبوران عسل مقداری قند به گرده ی گیاهان می افزایند .

مواد معدنی موجود در گرده زنبور عسل

پروتئین گرده حاوی ۱۹ اسید آمینه است که این ها تمامی اسیدهای آمینه ی ضروری را شامل می شوند .

لذا پروتئین گرده از لحاظ کیفیت یک پروتئین کامل بوده و در ردیف پروتئین های بسیار مرغوب ؛

مثل ، پروتئین شیر و پروتئین زرده ی تخم مرغ است .

چربی خام یا عصاره ی اتری گرده که شامل مواد قابل حل در اتر ؛

یعنی ، چربی ها ، روغن ها ، رنگدانه ها ، رزین ها ، ویتامین های محلول در چربی و غیره است ،

حاوی ۱۳ نوع اسید چرب است و برحسب گونه ی گیاه ،

بر اساس ماده خشک ۱ تا ۱۴ درصد محتوای گرده را شامل می شود .

گرده زنبور عسل

دانه ی گرده شامل مقادیر قابل توجهی ویتامین ها ، به خصوص ویتامین های محلول در آب است .

کاروتن ( پیش ماده ی ویتامین آ ) ، انواع ویتامین های گروه ب ( ب کمپلکس )

و ویتامین ث ( اسید آسکوربیک ) در دانه ی گرده گیاهان فراوان است ،

درحالی که ویتامین های آ ، کا و ئی نیز به مقادیر اندک در دانه ی گرده یافت می شوند .

گرده از لحاظ عناصر معدنی پر نیاز ( کلسیم ، پتاسیم ، فسفر ، سدیم ، کلر، منیزیم و گوگرد )

و نیز عناصر معدنی کم نیاز ( آهن ، منگنز ، روی ، مس ، ید ، کبالت ، مولیبدن ، نیکل و غیره )

به حدی غنی است که به تنهایی قادر است به عنوان تنها خوراک لاروهای زنبور عسل ،

موجبات رشد سریع آن ها را فراهم کند .

البته میزان یا درصد عناصر معدنی موجود در دانه ی گرده ،

علاوه بر گونه گیاه و برخی عوامل دیگر ، به شدت تحت تاثیر محتوای مواد معدنی خاک قرار دارد .

تفاوت گرده گل و گرده زنبور عسل

در نقاطی که خاک کمبود یک عنصر معدنی را نشان دهد ،

این کمبود یقینا در مقدار همان عنصر در تمام بافت های گیاه و نیز گرده تظاهر می کند .

گرده با داشتن آنزیم های مختلف ،

به هضم غذاها در دستگاه گوارش انسان یا حیوانات کمک موثری می کند .

تولید گرده در گیاهان تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی است .

تولید گرده در یک هکتار باغ میوه با گونه های مختلف گیاهی حدود ۴ کیلوگرم و در یک هکتار

کشت کلم روغنی به طور متوسط ۱۵ کیلوگرم است .

از لحاظ تعداد گرده ی تولید شونده توسط هر گل نیز اختلاف زیادی بین گونه های مختلف گیاهی وجود دارد ؛

به طور مثال ، در بساک هر گل یونجه ، به طور متوسط ۳۳۵۰ دانه ی گرده

و در بساک  سنبله ی درخت غان به طور متوسط ۶ میلیون دانه ی گرده تولید می شود .

ارقام مربوط به تولید متوسط گرده توسط گل های تولید شونده

در هر هکتار از کشت گیاهان زراعی ، جنگل ها و مراتع نشان می دهد

که ظرفیت تولید گرده بسیار بالا بوده و با توجه به قابلیت استحصال

و کاربردهای آن در تغذیه ی انسانی ، تغذیه ی حیوانات ، مصارف دارویی وغیره ،

ضرورت ایجاب می کند که به تولید گرده در ایران به عنوان یک کار اشتغال زا ،

درآمد زا و پر منفعت برای کشور نگریسته شود .

تولید وانتقال گرده در گیاهان

مقدار تولید گرده در گیاهان مختلف متفاوت است .

این تفاوت در مورد میزان تولید شهد در گیاهان مختلف کمتر است .

بازده تولید گرده در گیاهان تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی است .

در یک هکتار باغ میوه با درختانی از گونه های مختلف حدود ۴ کیلوگرم گرده در سال تولید می شود .

تعداد دانه های گرده ی تولیدی توسط گل گونه های مختلف گیاهی نیز تفاوت چشمگیری دارد ،

به طوری که در بساک گل یونجه ۲۱۰۰ تا ۴۶۰۰ و در گل آذین سنبله درخت جنگلی غان ۶ میلیون دانه گرده شمارش شده است .

در تابستان ، در فضای بالای برخی جنگل ها ابری از دانه های گرده مشاهده می شود .

زمان تولید گرده در گیاهان در طول روز به درجه حرارت محیط بستگی دارد .

گل های بهاره ؛ مانند ، گل سیب ، در روزهای گرم ، خشک و آفتابی گرده بیشتری از روزهای سرد ، ابری و بارانی تولید می کنند .

در مناطق گرمسیری ، درختان در اواخر بهار و علف ها در تابستان گرده زیادی تولید می کنند .

برای تعیین احتمال بروز حساسیت در افراد حساس به گرده ی برخی گیاهان ، دانه های گرده ی موجود در هوا شمارش می شوند

و برای این شمارش یک متر مکعب از هوای یک ناحیه در طول ۲۴ ساعت شبانه روز از لحاظ تعداد میانگین گرده در هوا شمارش می شود .

این اطلاعات ارزش تحقیقاتی و پزشکی دارند .

برای شمارش گرده محصولات زراعی از دستگاه گرده شمار خودکار که در مزارع و در ۳۰ سانتی متری بالای محصولات نصب می شود ، استفاده می شود .

  • مصطفی جوان بختی
  • ۰
  • ۰

گلو درد و رفع سرفه

 گلو درد و رفع سرفه چگونه با درمان خانگی بهبود می یابد ؟

۴- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب پرتغال یا آب لیموترش حل کنید

و سه نوبت در روز بنوشید .

این نوشیدنی به علت در برداشتن مقداری آنتی بیوتیک و مقادیر زیاد ویتامین ث و

سایر ویتامین ها و مواد معدنی به عنوان مکمل داروهای تجویز شده توسط پزشک

برای تسریع التیام انواع سرماخوردگی ها ، گلودردها ،

عفونت های گلو و شش ها و سرفه بسیار مفید و اثربخش است .

گلو درد و رفع سرفه

۵- یک قاشق غذاخوری آب پیاز مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل ،

سه نوبت در روز به مدت دو هفته به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک

برای درمان سیاه سرفه ، گلو درد ، عفونت چرکی شش ها و به حالت اول برگشتن صدا مفید است .

۶- شلغم را با بخار آب بپزید و در سه نوبت از روز به مدت ۱۰ روز در هر وعده

دو شلغم متوسط را با یک قاشق مرباخوری عسل میل کنید .

مصرف شلغم و عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک ،

برای تسریع بهبود گلودرد ، سینه درد ( التهاب عفونی شش ها ) ،

سرفه و تغییر صدا بسیار سودبخش است .

رفع گلودرد و سرفه با عسل درمانی

توجه : از جوشاندن و حتی داغ کردن عسل پرهیز کنید .

زیرا ضمن جوشاندن ، ویتامین ها ، آنزیم ها و آنتی بیوتیک موجود در عسل از بین می روند .

۷- کوبیده مغر بادام یا فندق به مقدار یک قاشق چایخوری با یک قاشق غذاخوری عسل در سه نوبت

از روز به مدت ۱۰ روز ، برای درمان سرفه های کهنه ،

سینه درد مزمن و تسریع خروج اخلاط سینه و رفع سرفه مفید است .

۸- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک  لیوان آب هندوانه حل کنید .

پس از صبحانه ، ناهار  وشام به مدت یک هفته ، یک لیوان آب هندوانه و عسل را بنوشید .

این نوشیدنی خلط آور است و برای درمان سینه درد ، سرفه و سنگ کلیه مفید است .

۹- یک لیتر آب را به جوش آورید و ۳۰ گرم گل بنفشه در آن دم کنید و آن را صاف کنید .

پس از صبحانه ، ناهار و شام یک قاشق غذاخوری عسل را

در یک فنجان دم کرده گل بنفشه هم بزنید و بنوشید .

این نوشیدنی نیز برای رفع سرفه های سخت مفید است .

رفع سرفه و گلو درد

درمان های خانگی گلو درد و سرفه

۱۰- یک لیتر آب را به جوش آورید و ۶۰ گرم گل کلم را در آن دم کنید .

یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان

دم کرده ی گل کلم حل کنید و آن را یه نوبت در روز بنوشید .

این دم کرده عسل دار برای نرم کردن سینه و دفع فراوان اخلاط

و تسریع مدت درمان بیماری های عفونی ریه ها و گلو و قطع سرفه بسیار مفید است .

۱۱- روزانه سه بار و هر باز شش عدد انجیر رسیده را با یک قاشق غذاخوری عسل صرف کنید .

این تجویز به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک ، برای درمان گلودرد ،  مفید است .

۱۲- غرغره آب لیموترش ، عسل و آب جوشیده سرد شده ،

۱۰ بار در روز به مدت ۳ روز به همراه مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک ،

برای درمان گلو درد بسیار سودمند است . برای تهیه محلول غرغره ،

۵ قاشق غذاخوری آب لیموترش و ۳ قاشق غذاخوری عسل را

در نیم لیتر آب جوشیده سردشده بریزید و حل کنید .

درمان خانگی گلو درد و رفع سرفه با عسل درمانی

۱۳- شلغم یا کدو حلوایی پخته شده با بخار همراه با یک قاشق غذاخوری عسل ،

۳ بار در روز به مدت یک هفته ، توام با داروهای تجویز شده توسط پزشک ، برای نرم کردن سینه ،

دفع اخلاط چرکی ، التهاب و عفونت شش ها ، قطع سرفه و اصلاح خشونت صدا مفید است .

در هر نوبت مصرف ، می توانید به اندازه یک شلغم

بزرگ  یا به اندازه ی آن از کدو و همراه با عسل صرف کنید .

مصرف شلغم و کدو حلوایی باهم و توام با عسل بهتر است .

برای پختن شلغم و کدو و یا چیزهای دیگر با بخار ،

می توانید مقدار لازم از آن ها را پس از شستن درون یک آبکش آلومینیومی بگذارید .

سپس در یک قابلمه ی بزرگتر از آبکش به اندازه ۲ بند انگشت آب بریزید و آن را روی شعله آتش قرار دهید .

سپس ۳ تکه سنگ تمیز که بزرگی آن ها بیشتر از ۳ بند انگشت باشد در آب قابلمه قرار دهید ،

به طوری که آب به اندازه یک بند انگشت پایین تر از آن ها باشد .

سپس آبکش حاوی شلغم یا کدو را روی سنگ ها گذاشته

و درب قابلمه را بگذارید و شعله آتش را روشن کنید .

پس از جوش آمدن شعله را کم کنید .

در این روش بدون اینکه آب با شلغم و کدو در تماس باشد ، آن ها با بخار آب پخته می شوند .

تجویز پزشک به همراه تجویز خانگی برای رفع سرفه (گلو درد و رفع سرفه  )

برای پختن میوه ها و سبزی ها با بخار آب می توانید از ظروف مخصوص بخارپز استفاده کنید

که با آن ها نیازی به قرار گرفتن سنگ در آب یا آبکش نخواهد بود .

این ظروف یک توری یا آبکش پایه دار دارند که مواد پخته شدنی با بخار بدون تماس با آب در آن پخته می شود .

مزیت پختن با بخار نسبت به پختن با آب این است که در پختن با بخار ،

تمام مواد غذایی در مواد پختنی محفوظ می ماند .

اما در صورت پختن با آب ، مقدار زیادی از مواد غذایی وارد آب پخت می شود

که در بیشتر موارد ، خوردن آب پخت ، مطلوب نیست .

به طور مثال وقتی شما شلغم یا کدو را در آب می پزید ،

هرگز مایل نیستید که آب پخت آن ها را نیز بنوشید

حال آ نکه مقدار قابل توجهی از مواد مغذی شلغم یا کدو وارد آب پخت می شود.

توجه : مصرف شلغم ، کدو ، ترب سیاه ، کلم و انواع مختلف سبزی ها و میوه ها ،

ترجیحا به صورت خام و در صورت تمایل به صورت پخته ( به خصوص پخته شده با بخار )

توام با عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک ، برای درمان انواع سرماخوردگی ،

گلودرد ، برونشیت ( التهاب شش ها ) ، دفع اخلاط سینه و قطع سرفه مفید است .

برخی از سبزی ها که خوردن نپخته آن ها ممکن نباشد ، می توان آن ها را آبگیری کرد

و آب آن ها را با عسل مصرف کرد یا آن ها را با بخار پخت و با عسل صرف کرد .

رفع گلو درد  (گلو درد و رفع سرفه  )

فرق بین تجویزهای داروهای شیمیایی و غذاهای دارویی این است

که داروهای شیمیایی تجویز شده توسط پزشک را باید دقیقا به مقدار توصیه شده و سر وقت مصرف کرد ،

اما غذاهای دارویی از نظر مقدار مصرف و تعداد دفعات مصرف در روز و مدت صرف ،

دارای حساسیتی مشابه داروهای شیمیایی نیستند

و چنان چه تغییری اندک در مصرف میزان تجویز شده صورت گیرد ،

اشکال عمده ای به وجود نمی آید . البته این موضوع مربوط به غذاهای معمولی ؛

رفع سرفه و گلو درد

مثل ، عسل ، سبزی ها و میوه ها است ، نه مربوط به داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی .

زیرا در برخی از داروهای گیاهی ، غلظت مواد موثره بسیار بالاست

و چنان چه بیش از مقدار تجویز شده مصرف شوند ،

ممکن است عوارضی به بار آید . به هر حال بهتر است در تمام موارد ،

طبق تجویز عمل شود تا نتیجه خوبی حاصل شود .

تنگی نفس ( آسم )

۱ – ۱۰۰ گرم ریشه سنبل الطیب را در یک لیتر آب بریزید

و آن را به مدت ۱۲ ساعت سربسته نگه دارید .

سپس آن را صاف کنید و قبل از نهار و شام ،

یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آن حل کنید و بنوشید .

مبتلایان به آسم می توانند در هر نوبت عود کردن تنگی نفس خود ،

از این نوشابه استفاده کنند تا تنگی نفس آن ها بهبود یابد .

۲ – برای رفع تنگی نفس و باز شدن مجاری تنفسی ، می توان از بخور عسل استفاده کرد .

برای این کار ۲ لیوان آب را در یک قابلمه ی کوچک به جوش آورید .

سپس ۲ قاشق غذاخوری عسل را درآن بریزید و به هم بزنید تا حل شود .

بعد با کم کردن شعله و انداختن یک پارچه روی سر خود ، بخار حاصل را به مدت ۵ دقیقه استنشاق کنید .

بخور عسل موجب باز شدن مجاری تنفسی شما می شود .

بخور عسل ر ا می توانید در هر نوبت عود کردن تنگی نفس انجام دهید و لااقل برای مدتی خود را راحت کنید .

  • مصطفی جوان بختی