محصولات اورگانیک

فروشگاه اینترنتی انواع محصولات اورگانیک

محصولات اورگانیک

فروشگاه اینترنتی انواع محصولات اورگانیک

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

عسل چیست ؟!

عسل چیست ؟!

زمانی که انسان ماقبل تاریخ برای دستیابی به ذخایر پر ارزش عسل

به درون یک درخت حاوی زنبور یا شکاف صخره ها و غارها می رفت ،

او این احساس را داشت که دستیابی به عسل ارزش تحمل سختی ها و تحمل سوزش نیش زنبوران را دارد .

انسان در طول تاریخ زندگیش به زنبور عسل و فرآورده های آن علاقه مند بوده

و عسل در طول هزاران سال گذشته ، یک کالای تجاری محسوب شده است .

به همین دلیل تعاریف و استانداردهای زیادی برای توصیف  عسل بیان شده است .

عسل چیست ؟!

تعریف عسل

عسل مایعی است شیرین ، غلیظ و چسبناک که توسط زنبور عسل از شهد جمع آوری شده

از نوش جاهای گیاهان تولید و به عنوان غذا ذخیره می شود . اما عسلک از این تعریف مستثنی است ،

زیرا عسلک از نوش جای های موجود در گل ها یا بیرون گل ها منشاء نمی شود ،

بلکه از ترشحات گیاهی بوده که در این صورت به آن ها مانا گفته می شود

یا به طور معمول تر از مواد دفعی حشرات ویژه ای از راسته نیم بالان ؛

نظیر شته ها ، شپشک ها و زنجره ها حاصل می شود .

این حشرات با تغذیه از شیره های گیا هی از مجاری گوارشی خود مایع شیرینی به نام « عسلک » ترشح می کنند .

زنبوران عسل در مواقع کمبود منابع شهد در منطقه به جمع آوری و ذخیره سازی عسلک اقدام می کنند .

عسلک اگرچه شباهت زیادی به عسل دارد ، اما تفاوت های زیادی بین این دو ماده وجود دارد .

عسل چیست

اداره غذا و داروی آمریکا یک تعریف واحد رسمی از عسل ندارد .

اما تعریف  قدیمی آن به این شرح است :

عسل عبارت است از شهد و قند تراوش شده توسط گیاهان که به وسیله زنبوران عسل جمع آوری می شود ؛

تغییر ماهیت می شود ،

در حجره های شان ذخیره می شود ؛

حاوی کمتر از ۲۵ درصد رطوبت ؛ ۰/۲۵ درصد خاکستر و کمتر از ۸ درصد قند معمولی است .

  • مصطفی جوان بختی
  • ۰
  • ۰

زنبور عسل بخش دوم

بدون زنبور عسل ، عسل و سایر فرآورده های آن تولید نمی شود و انسان از این مواد ارزشمند محروم می شود .

به جز افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند ، تمام افراد سالم ، به خصوص کسانی که فعالیت بدنی زیاد دارند ؛

مثل ، ورزشکاران و کارگران می توانند از مصرف مناسب عسل به عنوان یک مکمل غذایی بسیار مغذی وانرژی زا بهره مند شوند .

از عسل هم چنین می توان به عنوان مرهم و اتیام دهنده زخم های سطحی و دارویی موثر برای درمان برخی از بیماری ها استفاده کرد .

عسل و زنبور عسل

انسان هایی در طول زندگی همواره از عسل به عنوان مکمل غذایی تغذیه می کنند ،

به خصوص زنبورداران که علاوه بر عسل از نیش زنبور عسل نیز برخوردار می شوند ،

قطعا بدنی سالم تر و عمریی طولانی تر دارند .

زنبور عسل بخش دوم

علاوه بر موارد مذکور ، عسل و سایر فرآورذده های زنبور عسل کاربرد های بسیار متعدد دیگری در زندگی انسان دارند .

عموم مردم عسل طبیعی را به عنوان یک غذای مغذی می شناسند

و چون قادر نیستند عسل طبیعی یا مرغوب را از عسل های تقلبی تشخیص دهند ،

به هر نوع عسل مشکوک هستند و تصور می کنند عسل طبیعی در بازار یافت نمی شود .

برخی از مردم از حقایق غذایی و درمانی عسل ، گرده ، موم ، بره موم ، شاه انگبین و زهر زنبور عسل اطلاع درستی ندارند

و این حقایق به خصوص در مورد عسل به عنوان یک غذا و دارو چنان اهمیتی دارد

که داشتن اطلاعات کافی از آن ها ، برای عموم مردم بسیار ارزشمند و ضروری خواهد بود .

اما آیا خواص زنبور عسل برای انسان فقط به تولید عسل و دیگر فرآورده های آن محدود می شود ؟

و آیا زنبور عسل فقط برای انسان خاصیت دارد ،

یا این که گیاهان و حیوانات نیز از وجود ارزشمند زنبور عسل بهره مند می شوند ؟

در ادامه به این مطالب خواهیم پرداخت ...

ما را دنبال کنید

  • مصطفی جوان بختی
  • ۰
  • ۰

زنبور عسل

زنبور عسل

مهم ترین ارزش زنبور عسل برای انسان

زنبور عسل یکی از مفیدترین ، مولدترین و شگفت انگیزترین مخلوقات خداوند است

که بدون آن زندگی بر روی کره زمین ، اگر غیر ممکن نشود ،

بسیار مشقت بار و هولناک می شود .

زنبور عسل

در غیاب زنبور عسل یا در شرایط عدم استفاده موثر از زنبورعسل در تولید محصولات زراعی و باغی نیازمند به این حشره برای گرده افشانی ، قابلیت تولید در کشاورزی ، منابع طبیعی ، دامپروری و ... به طور روزافزون کمتر می شود

و با نابودی تدریجی این منابع ؛ گرسنگی ، بیماری و مرگ و میر فراوان جایگزین زندگی می شود !

زنبور عسل

در حالی که کشاورزان نو باغ داران کشورهای پیشرفته از قرن ها پیش از قابلیت گرده افشانی زنبورعسل به عنوان یکی از مهم ترین عملیات در افزایش تولید و مرغوبیت محصولات زراعی و باغی استفاده کرده اند ،

متاسفانه تا به امروز ما فقط به تولید عسل این حشره چشم دوخته ایم

و هرگز تلاش موثری برای آموزش کشاورزان و باغ داران و معتقد ساختن آن ها به اهمیت نقش گرده افشانی زنبورعسل نکرده ایم .

بیشتر کشاورزان و باغ داران ما به علت بی سوادی یا کم سوادی و عادت نداشتن به مطالعه و در غیاب مروجین کشاورزی فعال که باید اطلاعات لازم را به آن ها بدهند و روش های علمی و اصولی تولید را به آن ها آموزش دهند ،

غالبا با روش های سنتی و بسیار کم بازده به تولیدی اندک مشغول بوده ا ند

و همواره علاوه بر درآمد ناکافی و زندگی مشقت بار خود ، خسارات بسیار هنگفتی را به اقتصاد ملی وارد کرده اند .

البته مقصر این خسارت آن ها نبوده و نیستند ؛

چرا که آن ها با تمامی توان بدنی و مالی کار می کنند

و اگر راه های افزایش تولید را بدانند ، هیچ عنادی نسبت به روش های پربازده تر ندارند .

لذا وظیفه ما تحصیل کرده ها در علوم کشاورزی و به  خصوص مروجین کشاورزی است

که به طور مرتب روش های صحیح تولید را به آن ها آموزش دهیم

و پیشرفت های علمی جدید را به اطلاع آن ها برسانیم .

  • مصطفی جوان بختی